construind1003012.jpg
Construind
HOME
DESPRE TENCUIALA
DESPRE VOPSEA
DESPRE UMEZEALA
DESPRE INSTALATIA SANITARA
DESPRE GLETUIRE
DESPRE SAPA
DESPRE CARAMIZI
DESPRE GIPS-CARTON
DESPRE FERESTRE
MASURILE OMULUI DE STATURA MEDIE
DESPRE BETON
MASURI DIVERSE
Despre instalatia sanitara
Instalatia sanitara e compusa din tevile de aducere a apei potabile si distribuirea in interiorul unui imobil si tevile de evacuare a apelor uzate. In ambele cazuri instalatiile sint constituite din tevi de diferite materiale si diametre. Pentru instalatia de apa potabila si de incalzire din acest apartament am folosit tevi pexal si PPR. Pentru instalatia de scurgere tevi din PVC
Tevile din cupru
Tevile din cupru sint usor de montat nefiind necesara filetatura pentru racorduri. Sint utilizate pentru instalatiile de apa,incalzire si gaz. Racordul dintre tuburi se face, cel mai frecvent, prin sudare sau cositorire. Aceste doua tipuri de racord sint economice, dar mai dificil de realizat din cauza complexitatii executiei. Un alt tip de racord e cel mecanic, mai costisitor dar mult mai usor de realizat.
Tevile din fier zincat
construind1003060.jpg
Cu tevile zincate se pot realiza orice tip de instalatie. Unirea tevilor este relizata prin intermediul racordurilor filetate. Marea diversitate de racorduri prezente in comert permite rezolvarea oricarei probleme de legatura nu numai intre tuburi de acelasi diametru dar si de diametre si materiale diverse. Astazi tevile zincate sint folosite cu precadere pentru instalatiile exterioare.
Tevi in polipropilena-PPR
Sint tevile si racordurile realizate din polipropilena copolimero random-PPR. Caracteristicile acestui material recomanda aceste tevi ca fiind foarte indicate pentru instalatiile de apa, incalzire, aer comprimat, distributia de lichide alimentare si industriale. Acest material rezista la coroziunea chimica, poate veni in contact direct cu materialele de constructie nefiind necesara protejarea lor cu izolatie. Joasa condutibilitate termica garanteaza o scazuta dispersie termica.Temperatura de utilizare e cuprinsa intre - 20 si + 95C. Structura omogena si compacta impiedica formarea de depozite calcaroase in interiorul acestora. Acest material este un bun izolator acustic micsorind in mod sensibil zgomotul produs de lichidele care circula in interiorul acestor tevi. Usurinta asamblarii permite o usoara manevrare conducind la o importanta economie de timp. Unirea tevilor are loc prin sudarea racordurilor din acelasi material - PPR, asamblate prin intermediul unei plite electrice numita polifuzor. Acest tip de racordare asigura o sudura perfecta eliminind orice pericol de pierderi de presiune.
Tevile multistrat
Aceste tevi sint foarte usor de manevrat,prelucrat,montat,dind o notabila viteza de lucru in relizarea instalatiilor cu acest material.Teava multistrat este constituita din trei straturi:
-stratul intern; este din polietilena reticulata foarte rezistenta la coriziune
-stratul intermediar; este din aluminiu ce confera tubului rezistenta mecanica. Acesat strat da posibilitatea indoirii si raminerea in pozitia dorita a tevii.
-stratul extern; este din polietilena reticulata ce protejeaza tubul contra deteriorarii, fiind rezistent la abraziune si a agentilor de natura chimica.
Aceste trei straturi sint unite intre ele prin intermediul unui adeziv ce asigura o perfecta aderenta intre metal si plastic.Teava multistrat se gaseste si in forma izolata de un material protector contra dispersiei termice. Unirea acestor tevi este posibila prin intrmediul, in principal, a doua tipuri de racorduri:
-racorduri mecanice cu filet
-racorduri mecanice prin presare
Tevile PVC
Sint utilizate pentru instalatiile de evacuare a apelor uzate. Unirea acestor tevi e posibila prin intermediul unui adeziv sau a racordurilor cu garnitura.Tevile PVC reprezinta solutia cea mai economica si usoara in realizarea unei instalatii de evacuare. In comert se gasesc o infinitate de tuburi si racorduri de diverse diametre si tipuri ce permit realizarea fara dificultate a instalatiilor de de evacuare a unei chiuvete, cazi, dus, bide, vas WC. Aceste tevi au o mare rezistenta in procesul de imbatrinire, a mucegaiurilor, agentilor bacterieni, garantind pastrarea caracteristicilor mecanice pe o perioada de 50 de ani daca sint respectate conditiile de exploatrare. Rezista bine impotriva agresiunilor chimice si electrochimice si nu fac depuneri la interior. Au o greutate scazuta, sint usor de montat si au un cost redus.
Racordurile flexibile
In afara de tevile folosite pentru relizarea instalatiilor de alimentare cu apa, de incalzire, de gaz, exista si racordurile flexibile de diverse lungimi si diametre folosite pentru racordarea diferitelor obiecte sanitare (chiuveta, vas WC, bideu, etc) sau a unei masini de spalat, boiler, etc. Piulita de fixare aflata la una din extremitati permite montarea fara strangulare si riscul de rupere a tubului flexibil.
Cositorirea tevilor de cupru 1 (video)
construind1003041.jpg construind1003040.jpg construind1003042.jpg
Cositorirea tevilor de cupru 2 (video)
Instalatie din tevi de cupru cu racorduri filetate din bronz si racorduri cositorite (video)
Largirea si mandrinarea tevilor din cupru (video)
Montarea instalatiei de incalzire prin pardoseala (video)
Montarea tevilor din cupru cu racorduri filetate (video)
Restructurarea unei bai (video)
Tevile pexal si racordurile multi-fit (video)
Alamirea unei tevi de cupru
Racord rapid pentru tevi pexal